Полезная информация

images

Шопінг віза, або як отримати

мульти-шенген  Польщі.

Про Польщу можна писати багато, що в подальшому плануємо  робити. Але ми хочемо розказати як можна отримати повноцінну «шенгенку», з мінімумом документів для оформлення. Доречі, шопінг віза в Польщу дорівнює Шенгенська візі і знею можна подорожувати по всій Європі. Друга і наступні шопінг візи в Польщу є повноцінними багаторазовими шенгенськими візами з терміном дії півроку або рік.

Звичайно є маленький «мінус», заяву на таку візу можуть подати тільки жителі які офіційно зареєстровані (прописані) на території Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Рівенської, Волинської, Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей, написавши відповідну заяву. Також важливо щоб перший перетин кордону повинен був з Польщею, а там куда душа забажає.Відхиляючись від теми, скажу для прикладу, що авіаквиток з Варшави до Парижу можна «знайти» в районі 30 євро, але це вже буде інша історія.

І так по порядку:

— Оплатити послуги візового центру,Оплату можна здійснити у будь-якому відділенні КРЕДО банку або ІДЕА банку. Зауважте, що кожен заявник має сплачувати збір особисто, при собі необхідно мати оригінал свого закордонного та внутрішнього паспортів, оплата має здійснюватися в окрузі, де прописана людина;

-На квитанції буде унікальний код у вигляді PTN 6725/1245/4158, і вже через добу можна реєструватися на подачу документів на сайті http://www.polandvisa-ukraine.com, або за телефонами: + 38 044 5945496, + 38 032 2351776, + 38 032 2424564, +38 050 1179053; + 38 067 3430480, +38 093 175550;

— При реєстрації обираємо категорію Шенгенська віза «С».

Документи на подачу:

-Візова анкета з вклеєною фотографією, заповнена латинськими літерами (польською, англійською або українською в транслітерації) та підписана особисто заявником. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів. Окрему анкету слід подавати також і у випадку дітей, вписаних до паспорту одного з батьків або офіційних опікунів, де буде вклеєна окрема віза;

— дві кольорові фотографії;

— Закордоний паспорт дійсний принаймі 3 місяці після запланованого виїзду з ЄС, та містить принаймі дві вільні сторінки (для віз) та виданий не раніше чим 10 років тому.Необхідно також надати копію першої  сторінки паспорту, копії всіх Шенгенських віз за останні три роки, копію останньої національної візи, а також копії усіх штампів про в"їзди/виїзди здійснені по цим візам;

— Внутрішній паспорт – оригінал і копія всіх сторінок з відмітками;

— Оригінал та копія страхового медичного полісу, що відповідає наступним вимогам-зона покриття – Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на особу — 30000 €.При одноразовій поїздці медичний поліс має покривати всі дні запланованого перебування, а період страхування повинен бути на 15 днів більший від дати дії візи. У випадку багаторазових поїздок медичний поліс може покривати лише період першої поїздки.І ОБОВЯЗКОВО -страховий поліс необхідно надати з оригіналом та копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації: ПІБ заявника або номер страхового полісу;

— Додатково, для неповнолітніх осіб (до 18 років) потрібно надати:

— оригінал та копію свідоцтва про народження;

— копії внутрішніх паспортів батьків;

Слід зазначити, що в окремих випадках дітям яким виповнилося 16 років, згідно законодавства можливе отримання закордоного паспорта. А  також якщо фото дитини не вклеєне в паспорт батьків виготовляється Проїздний Документ, який діє на протязі чотирьох років.Отже ці документи і їх копії також потрібно мати з собою;

— фото 3,5см х 4,5 см ( не старіші чим 6 місяців);

— Для учнів та студентів: довідка з навчального закладу,  в якій зазначено період, коли учень/студент вільний від занять.  Або інформація про те, що навчальний заклад не заперечує щодо відсутності учня/студента на період його подорожі;

— Для найманих працівників: довідка з місця роботи, що містить наступну інформацію: дані заявника, дату прийняття на роботу, посаду, заробітну плату за останні шість місяців, а також: ім’я, прізвище та посаду особи, яка її видала і контактні дані організації (повна адреса та стаціонарний номер телефону компанії). Довідка повинна містити інформацію, що робоче місце на час поїздки зберігається;

-Для приватних підприємців: оригінал та копія витягу з держ.реєстру або ліцензії, або свідоцтва про державну реєстрацію та останньої податкової декларації, яка видана не пізніше ніж три місяці тому та завірена печаткою податкової служби;

— Для осіб, які не працюють: довідка з банку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Або дорожні чеки, необхідно надати оригінал та копію з обох сторін і квитанцію про їх купівлю .Банківську виписку можна зробити навіть по кредитній картці.Мінімальна сума на рахунку має бути з розрахунку 30 євро або 100 злотих на добу перебування у Польщі;

— Для безробітних заявників, які є власниками нерухомості,земельних ділянок, слід надати документ, який підтверджує право на нерухомість,земельну ділянку (підійде будинкова книга);

-оригінал або факс підтвердження бронювання від готелю (з вказанними реквізитами готелю, даними осіб що проживатимуть(Booking.com);- можна зробити без оплати та з безплатною відміною броні в подальшому. Можливо ви захочете вказати, що плануєте відвідати два міста наприклад Краків і Варшаву, відповідно підтвердження повинно бути з двох місць;

— біометричні дані, відбитки пальців(в електроному вигляді) та цифрова фотографія надаються прямо в візовому центрі. Діти до 12 років не здають біометричних даних;

-Під час першої подачі документів: прохання про видачу візи з метою закупівельного туризму- бланк можна отримати прямо в візовому центрі або скачати з офіційного сайту www.polandvisa-ukraine.com;

— Під час наступних подач: прохання про видачу візи з метою закупівельного туризму; оригінали чеків з вказанням імені та прізвища згідно закордонного паспорту (рахунок-фактура або накладна для повернення податків «tax-free»), як підтвердження покупок, зроблених під час поїздок по першій і наступних візах.Для отримання другої   візи, яка вже буде терміном на півроку або рік, вам необхідно буде поїхати у Польщу, здійснити покупку у магазині і там же оформити фактуру ВАТ (аналог накладної). Фактуру можна оформити на довільну суму. Офіційного мінімуму нема;

-в магазині покажіть чек і скажіть щось на зразок  (потшебує фактуре ВАТ) чи  (попроше о фактуре на імє назвисько). Продавець попросить ваші дані, а саме: і’мя, прізвище, а також адресу прописки (так як в українському паспорті, але латинськими літерами) Перед поїздкою пропоную виписати собі ці дані на листочку або роздрукувати.Уважно перевірте, чи на оригіналі фактури правильно вказана дата, ваші особисті дані та чи є підпис продавця з печаткою магазину;

— Після прийому документів вам необхідно буде оплатити 35 євро за візу (можна платити як в євро так і у гривнях за курсом) + послуги банку (~20 грн.).Переважно відділення банку є в візовому центрі. З квитанцією потрібно знову підійти у ваше віконечко, де вам залишать чек і повідомлять, що віза буде орієнтовно через тиждень;

І так Ви отримали візу на закупи (якщо в чистий паспорт) тоді це буде на 7 днів, поїхали в Польщу, покаталися на лижах в Закопане чи погуляли по старовинному Кракову, купили щось в супермаркеті, зробили фактуру ВАТ і повернулися додому.При другій подачі документів перелік документів той самий (можливо щось змінюється,тоді дивимся на офіційному сайті), плюс разом з заявою подаєте фактуру ВАТ.

Отримуєте візу мінімум на півроку (90/180) і маєте право перебувати в Шенген зоні девяносто днів, з дня перетину кордону.Так хочу зауважити,що відмітку в паспорті ставлять тільки при першому кордоні Шенген зони, а дальше відміток ніхто не ставить.Тому бажано їхати через Польщу.

Важливо також враховувати, що до Шенгену входять не всі країни ЄС.

Перебування у Болгарії, Хорватії,  Румунії та на Кіпрі, що не входять до Шенгенської зони, але є державами-членами ЄС,  не береться до уваги при розрахунку. Натомість враховується перебування в Ісландії, Норвегії та Швейцарії, що не є членами ЄС, але входять до Шенгенської зони.

Хоча раз, потрібно щось купити в Польщі, перебуваючи та подорожуючи Європою, щоб в наступні рази можна було отримати більш дострокову візу.

І так скільки це коштує:

— послуги візового центру – 18,5 євро;

— страховка 150-300 грн;

— консульський збір – 35 євро, діти до 18 років , студенти і пенсіонери- не  оплочують;

— послуги банку, приблизно 20-25 грн;

Щасливих Вам подорожей та гарних вражень.

 

 

 

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

(Required)

Можно использовать следующие HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>